Nudelsalat med grøntsager og sojamarineret laks

Nudelsalat er skøn aftensmad, og her får du en variant med grøntsager og sojamarineret laks.

Nudelsalat med grøntsager og sojamarineret laks
31-60 min.

(2)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Trækketid, laks: 30 minutter. Ovntid: Ca. 20 minutter.

Ingredienser

personer
fersk laksefilet uden skind
500 g

Sojamarinade

sojasauce
½ dl
sød chilisauce
1 spsk.
brun farin
2 spsk.
sesamolie
2 spsk.
sesamfrø
2 spsk.

Nudelsalat med sprøde grøntsager

nudler
250 g
sukkerærter
150 g
rød snackpeberfrugter
1
spidskål
150 g
bønnespirer
100 g

Sojaristede cashewnødder

usaltede cashewnødder
80 g
sojasauce
3 spsk.

Til servering

frisk koriander
1 bundter
limefrugter
2

Sådan gør du

Sojamarinade

Varm sojasauce, chilisauce, brun farin, sesamolie og sesamfrø op i en kasserolle, til den brune farin er opløst.
Læg laksen i et lille ovnfad, og hæld sojamarinaden over. Lad laksen trække i køleskabet i 30 minutter.
Steg laksen i en 200º varm ovn i 15-20 minutter, til den er netop gennemvarm.

Nudelsalat med sprøde grøntsager

Læg nudlerne i en stor skål sammen med skyllede sukkerærter, og hæld rigeligt med kogende vand over. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad nudler og ærter stå i 10 minutter, før du hælder vandet fra skålen.
Skyl snackpeberfrugten, og skær den i bittesmå tern. Snit spidskålen så fint som muligt. Skyl bønnespirerne. Bland snackpeberfrugt, spidskål og bønnespirer med afdryppede nudler og sukkerærter.

Sojaristede cashewnødder

Steg cashewnødderne i sojasauce på en pande, til sojaen er fordampet.

Servering

Pluk laksen i små stykker, og vend dem i nudelsalaten sammen med den sauce, der ligger ved laksen i ovnfadet. Vend plukket koriander i retten, og hæld limesaft over. Pynt med de sojaristede cashewnødder.

Tip!

Retten er nem at variere med de grøntsager, du lige har ved hånden.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'