Nudelsalat med grøntsager og sojamarineret laks

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Nudelsalat er skøn aftensmad, og her får du en variant med grøntsager og sojamarineret laks.

Bemærk
Trækketid, laks: 30 minutter. Ovntid: Ca. 20 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Varm sojasauce, chilisauce, brun farin, sesamolie og sesamfrø op i en kasserolle, til den brune farin er opløst.
Læg laksen i et lille ovnfad, og hæld sojamarinaden over. Lad laksen trække i køleskabet i 30 minutter.
Steg laksen i en 200º varm ovn i 15-20 minutter, til den er netop gennemvarm.
Læg nudlerne i en stor skål sammen med skyllede sukkerærter, og hæld rigeligt med kogende vand over. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad nudler og ærter stå i 10 minutter, før du hælder vandet fra skålen.
Skyl snackpeberfrugten, og skær den i bittesmå tern. Snit spidskålen så fint som muligt. Skyl bønnespirerne. Bland snackpeberfrugt, spidskål og bønnespirer med afdryppede nudler og sukkerærter.
Steg cashewnødderne i sojasauce på en pande, til sojaen er fordampet.
Pluk laksen i små stykker, og vend dem i nudelsalaten sammen med den sauce, der ligger ved laksen i ovnfadet. Vend plukket koriander i retten, og hæld limesaft over. Pynt med de sojaristede cashewnødder.

Tip!

Retten er nem at variere med de grøntsager, du lige har ved hånden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar