Nudelsalat med grøntsager og sojamarineret laks
Nudelsalat er skøn aftensmad, og her får du en variant med grøntsager og sojamarineret laks.

31-60 min.
(2)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Trækketid, laks: 30 minutter. Ovntid: Ca. 20 minutter.
Ingredienser
personer
- fersk laksefilet uden skind
- 500 g
Sojamarinade
- sojasauce
- ½ dl
- sød chilisauce
- 1 spsk.
- brun farin
- 2 spsk.
- sesamolie
- 2 spsk.
- sesamfrø
- 2 spsk.
Nudelsalat med sprøde grøntsager
- nudler
- 250 g
- sukkerærter
- 150 g
- rød snackpeberfrugter
- 1
- spidskål
- 150 g
- bønnespirer
- 100 g
Sojaristede cashewnødder
- usaltede cashewnødder
- 80 g
- sojasauce
- 3 spsk.
Til servering
- frisk koriander
- 1 bundter
- limefrugter
- 2
Sådan gør du
Sojamarinade
Varm sojasauce, chilisauce, brun farin, sesamolie og sesamfrø op i en kasserolle, til den brune farin er opløst.
Læg laksen i et lille ovnfad, og hæld sojamarinaden over. Lad laksen trække i køleskabet i 30 minutter.
Steg laksen i en 200º varm ovn i 15-20 minutter, til den er netop gennemvarm.
Nudelsalat med sprøde grøntsager
Læg nudlerne i en stor skål sammen med skyllede sukkerærter, og hæld rigeligt med kogende vand over. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad nudler og ærter stå i 10 minutter, før du hælder vandet fra skålen.
Skyl snackpeberfrugten, og skær den i bittesmå tern. Snit spidskålen så fint som muligt. Skyl bønnespirerne. Bland snackpeberfrugt, spidskål og bønnespirer med afdryppede nudler og sukkerærter.
Sojaristede cashewnødder
Steg cashewnødderne i sojasauce på en pande, til sojaen er fordampet.
Servering
Pluk laksen i små stykker, og vend dem i nudelsalaten sammen med den sauce, der ligger ved laksen i ovnfadet. Vend plukket koriander i retten, og hæld limesaft over. Pynt med de sojaristede cashewnødder.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner