Nudelsalat med flanksteak og rødløg
27. november 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Her får du opskriften på en frisk og fyldig måltidssalat, som du sagtens kan lave en stor portion af og spise til frokost dagen efter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pres lime, og pisk saften med rørsukker i en lille skål med et piskeris, til alle sukkerkorn er opløst. Pisk soja, sesamolie og fiskesauce i.
Skræl og riv ingefær fint, pil og pres hvidløg. Rør ingefær og hvidløg med resten af dressingen. Dæk skålen, og lad dressingen trække køligt, imens du laver resten af salaten.
Krydr kødet med salt og peber. Steg den i en blanding af smør og olie på en varm pande i ca. 5 minutter på hver side. Lad kødet hvile et par minutter, og skær det i tynde skiver på tværs af fibrene.
Tilbered nudler efter pakkens anvisning. Læg dem i en sigte, og overhæld dem med koldt vand. Lad nudlerne afdryppe.
Skyl salatbladene, og slyng dem tørre i en salatslynge.
Skyl agurk, halvér dem på den lange led, og skrab kernerne ud med en lille ske. Kassér kernerne (eller gem dem til noget andet),og skær resten af agurken i skiver.
Pil rødløg, og skær dem i tynde både.
Vend ca. ⅔ af dressingen med nudler, salat, agurker og rødløg. Anret det på et fad.
Skyl og tør krydderurterne. Læg dem oven på salaten sammen med kød.
Skyl chili, og skær den i tynde skiver. Skær æblet i tern, og hak peanuts groft. Drys det over salaten, og dryp med resten af dressingen. Servér med limebåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk