Nudelsalat med asiatiske kødboller
20. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Skift mælk ud med kokosmælk, og vend kødbollerne i en velsmagende sojamarinade efter stegning – så bliver de almindelige små kødboller lige pludselig meget mere interessante!
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kødet sejt med salt i en skål. Tilsæt æg, kokosmælk, finthakket forårsløg og rasp, og rør farsen godt sammen.
Form farsen til små kødboller. Steg kødbollerne i olie i en dyb pande i 5-6 minutter, til de er næsten gennemstegte.
Skræl og hak ingefær fint. Rens chilien, og hak den fint. Pres saften af limefrugten ned i en skål, og bland den med ingefær, chili, sukker og soja.
Hæld marinaden over kødbollerne i panden, og ryst panden, så marinaden fordeler sig. Skru op for varmen, så marinaden koger let op. Lad kødbollerne småstege i marinaden i 3-4 minutter, til marinaden tykner let, og kødbollerne er glaserede.
Kog nudlerne efter anvisning på emballagen. Afdryp.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Skyl sukkerærterne, og skær dem i mindre stykker. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Rens chilien, og skær den i tynde skiver. Skyl og hak mynte groft.
Vend nudler, grøntsager og mynte sammen med friskpresset limesaft, og anret salaten i en skål. Servér med asiatiske kødboller, og drys med grofthakkede peanuts.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk