Nudelret med laks, peanuts og forårsløg
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Denne nemme wokret med peanutbuttersauce er et evigt hverdagshit.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær laksekødet i store tern. Steg dem i olie i en wok eller en dyb pande.
Pres saften af limefrugten. Dryp ¼ af fiskesaucen og halvdelen af limesaften over fisken, og vend forsigtigt ternene, så de forbliver hele. Tag lakseternene af wokken, læg dem over i et fad, og dæk med alufolie.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.
Riv hvidløg og ingefær, og svits det i olie i en wok eller en dyb pande sammen med karrypasta. Lad det stege et par minutter, inden kokosmælk og peanutbutter tilsættes, og saucen røres sammen.
Smag til med resten af fiskesaucen og resten af limesaften.
Tilsæt nudlerne, og vend forsigtigt lakseternene i. Rens og snit forårsløg i skiver på skrå, og fordel det over retten sammen med peanuts og koriander. Servér straks.
Tip!
Snit og tilsæt evt. de grøntsagsrester, du har liggende i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk