Nudel-bowl med smilende æg
1. juli 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
En skål fyldt med knasende grønt og sobanudler vendt i en frisk og syrlig sauce.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog nudlerne som anvist på emballagen. Skyl dem i koldt vand, og afdryp. Vend dem med olie, soja og limesaft i en skål.
Kog æggene smilende i 7 minutter. Skyl dem i koldt vand, og pil dem.
Giv edamamebønnerne et kort opkog i en kasserolle med vand. Afdryp. Skyl radiser, agurk og sukkerærter, og skær det hele i tynde skiver.
Skyl og tør spinaten. Skyl hvidkålen, og skær den i tynde strimler, f.eks. på et mandolinjern. Bælg ærterne. Skyl og pluk ærteskuddene. Rens svampene.
Fordel nudler, bønner, radiser, agurk, sukkerærter, spinat, kål, friskbælgede ærter, ærteskud og svampe i små bunker i skålene.
Skær æggene i halve, og læg dem på toppen. Drys med sesam, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk