Nougattrøfler med hasselnødder
18. juli 2019
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
De lækre konfektkugler gemmer på en midte af ristede hasselnødder og er omkranset af blød nougat og hasselnøddeknas. De smager helt fantastisk, og det er svært at stoppe efter én.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist hasselnødderne i ovnen i ca. 5 minutter ved 200°, og gnid skallerne af i et viskestykke.
Læg 20 hasselnødder til side, og hak resten groft.
Smelt sukkeret til karamel i en lille, tykbundet gryde, og rør de hakkede hasselnødder og salt i.
Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af. Hak den fint.
Tag et lille stykke nougat, og dyp det i hasselnøddeknaset. Form det rundt om en hasselnød, og placér den på et skærebræt beklædt med bagepapir.
Gentag med alle hasselnødder. Sæt skærebrættet i køleskabet i ca. ½ time.
Rul nødderne i frysetørret kirsebærpulver, og gem dem i en lufttæt beholder i køleskabet indtil servering.
Tip!
Du kan købe frysetørret kirsebærpulver i specialbutikker, fx på specialkoebmanden.dk. Alternativt kan du bruge frysetørret hindbær, kanel eller en god kakao.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk