Nougatmousse
29. november 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Genial dessert at tage med til julefrokosten, da den kan forberedes dagen før.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Skær nougaten i mindre stykker.
Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker i en skål, til det er lyst og luftigt. Pisk æggehviderne luftige med en elpisker i en anden skål. Pisk fløden til let skum med en elpisker i en tredje skål.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Tilsæt nougat, når chokoladen er knapt smeltet, og lad den smelte med ved svag varme. Afkøl blandingen i et par minutter, og vend den forsigtigt sammen med æggeskum, æggehvider og til sidst flødeskum.
Hæld moussen i 4 portionsglas, og sæt dem på køl i 2-3 timer.
Hak nødderne groft, og rist dem let gyldne på en tør pande. Skræl appelsinen, og skær den i små stykker.
Servér chokolademousse med appelsinstykker, friske hindbær og ristede nødder, og drys med flormelis.
Tip!
Trækketid: 3 timer
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk