Nougatmousse

29. november 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Genial dessert at tage med til julefrokosten, da den kan forberedes dagen før.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Skær nougaten i mindre stykker.
Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker i en skål, til det er lyst og luftigt. Pisk æggehviderne luftige med en elpisker i en anden skål. Pisk fløden til let skum med en elpisker i en tredje skål.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Tilsæt nougat, når chokoladen er knapt smeltet, og lad den smelte med ved svag varme. Afkøl blandingen i et par minutter, og vend den forsigtigt sammen med æggeskum, æggehvider og til sidst flødeskum.
Hæld moussen i 4 portionsglas, og sæt dem på køl i 2-3 timer.
Hak nødderne groft, og rist dem let gyldne på en tør pande. Skræl appelsinen, og skær den i små stykker.
Servér chokolademousse med appelsinstykker, friske hindbær og ristede nødder, og drys med flormelis.

Tip!

Trækketid: 3 timer

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar