Nougatkonfekt med granola

18. juli 2019 af .

Foto: Line Klein

Lag af nougat, chokolade og karameliserede havregryn smager så englene synger. De små konfektbidder frister alle, der letter låget på dåsen.

Bemærk
Køletid: Mindst 3 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 engangsform, ca. 15 x 18 cm

Sådan gør du

Smelt smørret på panden, og tilsæt havregryn, sukker, sirup og hasselnøddeflager.
Rist det hele ved medium-lav varme, indtil sukkeret begynder at karamellisere, og grynene er lysebrune. Massen skal være let sammenhængende, bundet sammen af det smeltede sukker.
Rul granolaen ud til en tynd plade på et stykke bagepapir, smurt med lidt neutral olie. Den skal helst ikke være mere end et par millimeter tyk, og det gør ikke noget, at den går lidt i stykker.
Del den i to lige store stykker, og lad dem køle af. Smelt mørk chokolade og nougat i vandbad over lav varme.
Læg et stykke film i bunden og i siderne af formen, så vil det være nemmere at få konfekten op. Fordel ⅓ af nougatmassen i bunden af engangsformen, og placér den ene granolaplade ovenpå.
Hæld derefter endnu ⅓ af nougatmassen over, derefter den sidste granolaplade, efterfulgt af den sidste omgang nougatmasse. Lad den sætte sig, mens den er på køl, i mindst 3 timer eller natten over.
Temperér den mørke chokolade. Tag konfekten ud af formen, og hæld den smeltede chokolade over. Lad den sætte sig et par minutter, og pensl derefter bunden.
Når chokoladen har sat sig, skæres konfekten ud i mundrette firkanter med en skarp kniv. Pensl overfladen med spiseligt sølvstøv. Opbevar på køl.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar