Nougatknas med tranebær og saltmandler
2. februar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Glem alt om chokoladetemperering og kunstfærdig pynt, og lav i stedet en hel plade konfekt, der blot skal skæres ud ved servering.
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet plastikbeholder, ca. 10 x 15 cm
Sådan gør du
Hak nougat og mælkechokolade groft, og smelt det sammen i en skål over vandbad ved lav varme. Tag skålen af varmen.
Hak de saltede mandler groft, og vend dem i den smeltede nougatmasse sammen med tranebær.
Læg bagepapir i plastikbeholderen, og fordel nougatmassen i beholderen i et jævnt lag.
Hak og smelt den mørke chokolade, og dryp den ud over nougatmassen i et tilfældigt mønster.
Sæt på køl i mindst 4 timer (gerne til næste dag),til nougatmassen er helt kold.
Skær nougatmassen ud i små firkantede stykker ved servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på hjemmelavede saltmandler