Nougatknas med hasselnødder
27. december 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Det sprøde knas er et perfekt modspil til den bløde nougat og chokolade, du ellers finder i konfektskålen.
Ingredienser
Udstyr
1 sprøjtepose
25 små folie- eller muffinforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Fordel hasselnødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle let, og gnid de brune hinder af i et rent viskestykke.
Smelt forsigtigt sukker på en pande ved svag varme, til det er gyldent. Pas på det ikke brænder på. Du skal helst ikke røre i sukkeret, mens det smelter.
Vend hasselnødderne i karamelmassen på panden, og hæld det hele ud på et stykke bagepapir på et skærebræt, så hasselnødderne er godt fordelt. Lad karamellen størkne.
Smelt nougat og chokolade i en skål over vandbad. Rør flagesalt i nougatblandingen, og fordel den forsigtigt i sprøjteposen.
Sprøjt nougatblandingen i muffinformene. Hak hasselnøddeknaset groft med en brødkniv, og drys den ovenpå. Lad konfekten hvile på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk