Nougatknas med hasselnødder

27. december 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Det sprøde knas er et perfekt modspil til den bløde nougat og chokolade, du ellers finder i konfektskålen.

Ingredienser

Udstyr

1 sprøjtepose
25 små folie- eller muffinforme

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Fordel hasselnødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle let, og gnid de brune hinder af i et rent viskestykke.
Smelt forsigtigt sukker på en pande ved svag varme, til det er gyldent. Pas på det ikke brænder på. Du skal helst ikke røre i sukkeret, mens det smelter.
Vend hasselnødderne i karamelmassen på panden, og hæld det hele ud på et stykke bagepapir på et skærebræt, så hasselnødderne er godt fordelt. Lad karamellen størkne.
Smelt nougat og chokolade i en skål over vandbad. Rør flagesalt i nougatblandingen, og fordel den forsigtigt i sprøjteposen.
Sprøjt nougatblandingen i muffinformene. Hak hasselnøddeknaset groft med en brødkniv, og drys den ovenpå. Lad konfekten hvile på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar