Norske klejner
Norske klejner er ikke det samme som almindelige klejner. De er større, blødere, bagt med gær og spises ofte med glasur eller flormelis på.
(5)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Se også: Klassisk opskrift på klejner
Norske klejner opskrift
Ingen jul uden store norske klejner. Den norske klejne minder lidt om en donut, da det er en gærdej, men det smager af nordisk jul. Det er en smagssag, om man er til norske klejner med citronglasur eller med flormelis. Få flere tips til opskriften herunder
Glasur til norske klejner
Glasur eller flormelis? Ja, det er et spørgsmål, som deler vandene. Hvis du helst vil have dem med flormelis, drysser du blot flormelis (gennem en si) over dine norske klejner.
Vil du gerne have dine norske klejner med citronglasur, blander du blot flormelis, 2 spsk. Citronsaft fra en økologisk citron og tilføjer evt. en dråbe gul frugtfarve. Frugtfarven kan undlades, men den giver det klassiske look til dine klejner.
Har du ikke gul frugtfarve, kan du rive lidt citronskal i glasuren, så man kan se, at det er en citronglasur – og så giver det også et ekstra tvist til dine norske klejner.
Forskellen på norske klejner og almindelige klejner er, at norske klejner er lavet på gærdej.
Er norske klejner overhovedet fra Norge?
Norske klejner er, på trods af navnet, ikke fra Norge. Klejnen burde faktisk hedde ”danske klejner”, da den faktisk ikke kan findes længere nord på. Nogle steder kaldes norske klejner for ”bondeklejner”.
Sådan opbevarer du norske klejner
Når klejnerne er kølet helt af, skal de opbevares i en lufttæt beholder såsom en kagedåse.
Hvor længe holder norske klejner?
Norske klejner smager fantastisk, når de er friskbagte – men de bliver desværre lidt tørre, når de gemmes. De kommer ikke til at smage dårligt, men de får en anden konsistens.