Nordisk kartoffelsalat med rygeost
29. august 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Nye kartofler forvandles til en frisk kartoffelsalat med forårets grøntsager, som komplimenteres af en creme af rygeost og toppes med sprøde rugbrødschips.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i en gryde i ca. 15 minutter. Afkøl og halvér kartoflerne.
Bland citronsaft, olivenolie, salt og peber i en lille skål, og vend kartoflerne i.
Bælg ærterne, skyl og skær radiser i tynde skiver, og rens og snit forårsløg fint. Vend ærter, radiser og forårsløg i kartoflerne, og anret på et stort fad.
Rør rygeost let cremet med fløde, og fordel det på salaten i små toppe.
Drys med letknuste rugchips samt masser af klippet purløg og kørvel. Servér ekstra rugchips til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk