Nordisk cæsarsalat med hjemmelavede croutoner

15. juni 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Den populære café-klassiker er her tilsat nordiske elementer: Radiser, friske krydderurter og salt, fast ost, der er lagret ved Vesterhavets kyst.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180° varmluft. Pensl kyllingestykkerne med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg kyllingen i ovnen ca. 45 minutter. Lad den afkøle lidt, og pluk kødet fra benene.
Pluk salatbladene groft, og anret dem på et fad. Læg tyndtskårne radiser og kyllingestykkerne ovenpå.
Dryp dressing over salaten, og drys med croutoner og Vesterhavsost i tern.
Hak de friske krydderurter fint, og rør dem med olie og salt. Du kan også blende det med en stavblender eller køre det i en foodprocessor, hvis det skal være helt findelt.
Skær brød i tern, og læg dem i en frysepose sammen med krydderolien. Massér olien godt ind, uden at ødelægge brødets struktur. Fordel brødstykkerne på en bageplade med bagepapir, og bag i 10-15 minutter, til croutonerne er gyldne og sprøde.
Blend ansjosfileter, mayonnaise og sennep med en stavblender. Rør olivenolie og saften fra limefrugten i. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar