Nordisk cæsarsalat med hjemmelavede croutoner
15. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Den populære café-klassiker er her tilsat nordiske elementer: Radiser, friske krydderurter og salt, fast ost, der er lagret ved Vesterhavets kyst.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft. Pensl kyllingestykkerne med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg kyllingen i ovnen ca. 45 minutter. Lad den afkøle lidt, og pluk kødet fra benene.
Pluk salatbladene groft, og anret dem på et fad. Læg tyndtskårne radiser og kyllingestykkerne ovenpå.
Dryp dressing over salaten, og drys med croutoner og Vesterhavsost i tern.
Hak de friske krydderurter fint, og rør dem med olie og salt. Du kan også blende det med en stavblender eller køre det i en foodprocessor, hvis det skal være helt findelt.
Skær brød i tern, og læg dem i en frysepose sammen med krydderolien. Massér olien godt ind, uden at ødelægge brødets struktur. Fordel brødstykkerne på en bageplade med bagepapir, og bag i 10-15 minutter, til croutonerne er gyldne og sprøde.
Blend ansjosfileter, mayonnaise og sennep med en stavblender. Rør olivenolie og saften fra limefrugten i. Smag til med salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på cæsarsalat