Nøddepostej med svampe
8. februar 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Det lyder måske som en 80'ernes kedelige kødløse middagsretter, men lad dig ikke narre: Selv om den er vegetarisk, er en nøddepostejen med svampe et sikkert hit på både julebordet og en almindelig hverdagsaften.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Sautér finthakket løg og presset hvidløg i en blanding af smør og olie i en gryde ved lav varme. Tilsæt champignoner i kvarter efter 5 minutter, og lad det hele blive blødt.
Tag ca. 2 spsk. hasselnødder fra. Hak resten groft, og vend dem i gryden sammen med plukket timian, madlavningsfløde, semidried tomater i mindre stykker, salt og peber. Lad retten simre i 5-10 minutter.
Smør et gratinfad eller en sandkageform (ca. 1 liter) med smør. Hak de sidste hasselnødder fint, og bland dem med rasp. Drys det meste af blandingen i formen. Ryst den, så det fordeles i bund og op ad kanterne.
Tag gryden fra varmen, og bland let sammenpiskede æg i. Hæld massen i formen, drys resten af nøddeblandingen over, og bag postejen i ca. 45 minutter.
Servér nøddepostejen med en blandet grøn salat og godt brød til. Top evt. med frisk timian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk