Nøddemarengs med chokoladecreme

9. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Synes du, at de klassiske franske macarons tager lidt for lang tid at bage? Så skal du kaste dig ud i disse små nøddemarengs i stedet for. De er væsentlig nemmere at bage, men smager mindst lige så godt.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Bag hasselnødderne i ca. 10 minutter i ovnen. Nulr skallen af nødderne i et viskestykke. Blend nødderne til mandelmel i en foodprocessor.
Pisk æggehviderne stive sammen med sukkeret i en skål med en elpisker.
Tilsæt nøddemel, og vend dejen sammen til en ensartet masse med en dejskraber.
Fordel kagemassen på en bageplade med et bagepapir med en teske. Bag ca. 20 kager.
Bag kagerne nederst i ovnen i ca. 12 minutter. Lad kagerne afkøle på en bagerist.
Rør smør, flormelis, kakao og Baileys sammen til en ensartet masse i en skål.
Læg kagerne sammen 2 og 2 med lidt smørcreme i midten.

Tip!

Du kan erstatte Baileys med frisk appelsinsaft, hvis du ikke ønsker alkohol i kagerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar