Nøddemadeleines med hasselnøddelikør
21. november 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Spred franske julefornemmelser med denne lille, luftige kage, som man altid kan spise én til af.
Ingredienser
Udstyr
1 bageform til madeleines
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme, og lad det køle af.
Pisk æg, sukker, vaniljepasta og hasselnøddelikør skummende med en elpisker i en skål.
Hak hasselnødder fint. Vend dem i den piskede æggemasse sammen med sigtet hvedemel, bagepulver og stødte nelliker. Rør forsigtigt det smeltede smør i dejen.
Smelt lidt smør, og pensl hullerne i madeleineformen med smørret. Fyld formens huller ca. ⅔ op med dej, så der er plads til, at kagerne hæver op.
Bag madeleinekagerne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Lad kagerne afkøle på en bagerist, og drys dem med sigtet flormelis lige før servering.
Tip!
Rigtige madeleineforme med muslingeskalformede huller fås både af silikone og af metal hos isenkræmmere og i specialbutkker, men alternativt kan du sagtens bare bage kagerne i mini-muffinforme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk