Nøddelagkage med chokoladecreme og blåbær

3. november 2020 af .

Foto: Skovdal Nordic

En overdådig lagkage med nødder, chokolade og friske blåbær pynter på ethvert dessertbord.

Ingredienser

Udstyr

1 springform (eller flere),ca. 20 cm i diameter

Sådan gør du

Lun piskefløden i en gryde. Hak chokoladen, og læg den i en skål.
Tag piskefløden af varmen, og hæld den over chokoladen. Rør, indtil chokoladen er smeltet.<br /> Stil chokoladecremen på køl, til den er fingervarm og tyk i konsistensen.
Blend hasselnødderne til groft mel i en minihakker. Pisk æg og sukker skummende i en skål. Bland hvedemel og hasselnøddemel med bagepulver, og vend det i æggemassen.
Tænd ovnen på 170°. Smør formen (brug gerne flere, hvis du har, men ellers bag dem ad flere omgange),og fordel 1/4 af dejen i formen. Der skal blive 4 bunde i alt. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Stil bundene til afkøling på en rist.
Smør de 3 af bundene med blåbærmarmelade.<br /> Smør bagefter chokoladecreme på alle 4 bunde.
Skyl blåbærrene, og fordel de fleste af dem på bundene (gem lidt til toppen). Læg bundene sammen, og læg bunden uden blåbærmarmelade på toppen. Pynt med blåbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar