Nøddekiks med blåbæris
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Den cremede is og de sprøde nøddekiks bliver til en let og sommerlig issandwich, der også sagtens kan laves med andre bær. Prøv fx med jordbær eller hindbær.
Bemærk
Frysetid: ca. 1 time.
Ingredienser
Udstyr
et fryseegnet fad, ca. 20 x 10 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Hak nødderne meget fint, evt. i minihakker. Pisk æggehviderne skummende med en elpisker, og tilsæt sukker, mens du pisker. Pisk, til æggehviderne er tykke og seje. Vend de finthakkede nødder i æggehvidemassen.
Form dejen til flade, runde kager (ca. 6 cm i diameter) på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde og lysebrune på overfladen. Lad dem køle af på bagepapiret.
Blend frosne blåbær med sukker i en minihakker.
Hæld fløden i, mens du blender, så du får en blød softice. Beklæd et fad med husholdningsfilm, og hæld isen i fadet i et lag på 2-3 cm. Lad den blive hård i fryseren.
Stik isen ud med en udstikkerform eller et glas (ca. 6 cm i diameter). Læg et stykke is imellem 2 kiks. Der kommer lidt is i overskud, det kan du presse sammen og stikke ud igen. Drys kiksene med flormelis, og servér dem evt. med lidt friske blåbær til.
Tip!
Hvis kiksene ikke er helt sprøde, når de er kølet af, kan du tørre dem yderligere i ovnen ved 100°, til de er helt sprøde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk