Nøddekarameltærter med tranebær
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
De små tærter smager næsten som konfekt, og der er 100 % succesgaranti, når du serverer dem. De kan spises som dessert eller skæres ud i små stykker og nydes som søde bidder til kaffen.
Bemærk
Hviletid på køl, tærtedej: I alt 1 time.
Ingredienser
Udstyr
to tærteforme, ca. 18 cm i diameter
tørrede bønner eller ris til blindbagning
et sukkertermometer
Sådan gør du
Skær smørret i små tern, og smuldr det i flormelis og mel. Tilsæt æg og vand, og ælt dejen hurtigt sammen. Klap dejen flad, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Pensl tærteformene med smør. Rul dejen ud med en kagerulle i ca. 2 mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Beklæd formene med dejen, prik bunden med en gaffel, og skær dejen pænt til i kanten. Sæt formene på køl i 30 minutter.
Kom alufolie i tærtebundene, og fyld op med tørrede bønner eller ris for at holde dejen på plads under forbagningen.
Bag tærtebundene i en 175º varm ovn i 10 minutter. Fjern alufolie og bønner/ris.
Kog sukker op med smør, honning og fløde, til massen bliver 121º (brug et sukkertermometer). Vend tranebær og nødder i karamelmassen, og fordel den i tærtebundene.
Bag tærterne i ovnen i ca. 12 minutter ved 175º. De er færdige, når karamellen bobler godt op, men stadig er lysebrun.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk