Nøddekage med skovbærskum

Den saftige nøddekage med det friske skum på toppen leder tankerne hen på den populære Christianshavnertærte.

Nøddekage med skovbærskum
31-60 min.

(1)

22. juli 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Nøddekage

sukker
200 g
æggehvider
100 g
Digestive-kiks
60 g
hasselnøddekerner
120 g
mandler
60 g
bagepulver
1 tsk.
flagesalt
1 knsp.
mørk chokolade
50 g

Skovbærskum

frosne skovbær
200 g
syltesukker
100 g
citronsaft
2 spsk.
piskefløde
2½ dl

Til servering

hindbær
100 g
blåbær
100 g
Evt. rød skovsyre
Evt. frysetørrede hindbær

Udstyr

  • 1 springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Nøddekage

Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i bunden af formen. Rør sukker og æggehvider sammen med en ske i en skål.
Blend alle kiksene, ⅔ af hasselnødderne og halvdelen af mandlerne til fint mel i en minihakker eller foodprocessor. Hak resten af nødderne og mandlerne groft med en kniv.
Rør nødde- og kiksemel, grofthakkede nødder og mandler, bagepulver og salt i æggehvidemassen. Hak den mørke chokolade groft, og vend den i dejen.
Fordel dejen i formen, og bag nøddekagen i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl den helt på en bagerist.

Skovbærskum

Kog skovbær, syltesukker og citronsaft i en gryde i 5-10 minutter, til det bliver en tyk sirup. Blend siruppen med en stavblender, og pres den igennem en finmasket si, så de små kerner sies fra. Afkøl helt.
Pisk fløde og 3 spsk. skovbærsirup til sprøjtefast skum i en skål med en elpisker.

Servering

Anret nøddekagen med skovbærskum på toppen, og pynt med friske bær og evt. rød skovsyre og frysetørrede hindbær.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'