Nøddekage med skovbærskum
Den saftige nøddekage med det friske skum på toppen leder tankerne hen på den populære Christianshavnertærte.

31-60 min.
(1)
22. juli 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Nøddekage
- sukker
- 200 g
- æggehvider
- 100 g
- Digestive-kiks
- 60 g
- hasselnøddekerner
- 120 g
- mandler
- 60 g
- bagepulver
- 1 tsk.
- flagesalt
- 1 knsp.
- mørk chokolade
- 50 g
Skovbærskum
- frosne skovbær
- 200 g
- syltesukker
- 100 g
- citronsaft
- 2 spsk.
- piskefløde
- 2½ dl
Til servering
- hindbær
- 100 g
- blåbær
- 100 g
- Evt. rød skovsyre
- Evt. frysetørrede hindbær
Udstyr
- 1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Nøddekage
Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i bunden af formen. Rør sukker og æggehvider sammen med en ske i en skål.
Blend alle kiksene, ⅔ af hasselnødderne og halvdelen af mandlerne til fint mel i en minihakker eller foodprocessor. Hak resten af nødderne og mandlerne groft med en kniv.
Rør nødde- og kiksemel, grofthakkede nødder og mandler, bagepulver og salt i æggehvidemassen. Hak den mørke chokolade groft, og vend den i dejen.
Fordel dejen i formen, og bag nøddekagen i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl den helt på en bagerist.
Skovbærskum
Kog skovbær, syltesukker og citronsaft i en gryde i 5-10 minutter, til det bliver en tyk sirup. Blend siruppen med en stavblender, og pres den igennem en finmasket si, så de små kerner sies fra. Afkøl helt.
Pisk fløde og 3 spsk. skovbærsirup til sprøjtefast skum i en skål med en elpisker.
Servering
Anret nøddekagen med skovbærskum på toppen, og pynt med friske bær og evt. rød skovsyre og frysetørrede hindbær.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner