Nøddekage med glasur og saltede mandler
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
De fine og saftige kagestykker kan dekoreres med valgfrie nødder og pynt. Især saltede mandler giver et let og knasende modspil til den søde kage.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i formen. Pisk smør, rørsukker og vaniljesukker sammen med en elpisker i en skål, til det er cremet. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kort mellem hvert æg.
Riv marcipanen groft, og rør den i dejen sammen med hvedemel.
Blend hasselnødder og valnødder til groft nøddemel i en blender eller foodprocessor. Vend nøddemelet i dejen med en ske.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Stil formen til afkøling på en rist.
Rør flormelis og æggehvider sammen til en tyktflydende glasur, og smør det ud på kagen.
Hak mandler og pistacienødder, og drys det over kagen sammen med frysetørrede bær.
Skær kanterne af kagen, og skær kagen ud i kvadratiske stykker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på saltede mandler