Nøddebund med vaniljeskum og lune bær
1. august 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
En skøn dessert til at afslutte en hyggelig grillaften! Nøddebunden skal gerne laves på forhånd, så den kan nå at akøle, inden den fyldes med den lækre topping.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 23 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i 5-6 minutter.
Lad dem køle lidt. Læg dem i et rent viskestykke, og gnub de værste af skaller af. Skru ovnvarmen ned på 175° varmluft. Blend nødderne groft sammen med sukker og salt i en foodprocessor.
Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker. Vend forsigtigt de hakkede nødderne heri. Beklæd en springform med bagepapir. Fyld dejen i springformen, og bag den i ovnen i 20-25 minutter. Lad nøddebunden afkøle på en bagerist.
Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend vaniljekorn og flormelis i flødeskummet.
Skyl bærrene, og nip jordbærrene. Læg jordbær og blåbær i et lille grillfad sammen med sukker og rom. Lun bærblandingen i grillfadet på havegrillen, og lad den afkøle let.
Anret desserten ved at toppe nøddebunden med vaniljefløde og lune bær. Servér straks.
Tip!
Rom kan sagtens undlades.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk