Nøddebund med nougatskum

19. december 2022 af .

Foto: Peter Kam

Skal du imponere gæsterne? Så servér denne søde sag, der smager af luksus, men er nem at lave.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i formen, og smør kanterne med lidt smør.
Pisk æg og flormelis lyst og luftigt i en skål med en elpisker i ca. 5-7 minutter.
Blend nødder og mandler i en blender eller foodprocessor, til de har konsistens som groft mel.
Bland nøddemel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en anden skål, og vend det i æggesnapsen til en ensartet dej.
Hæld dejen i formen, og bag nøddebunden i ovnen i 40 minutter. Afkøl kagen på en bagerist.
Smelt nougaten i en skål over vandbad. Pisk fløden til skum i en skål med en elpisker. Vend forsigtigt den smeltede nougat i flødeskummet.
Anret nøddebunden på et fad, og fordel nougatskummet på toppen. Drys med hasselnøddeflager og hakket chokolade, og sigt lidt flormelis over kagen lige før servering.<br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar