Nøddebund med nougatskum
19. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Skal du imponere gæsterne? Så servér denne søde sag, der smager af luksus, men er nem at lave.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i formen, og smør kanterne med lidt smør.
Pisk æg og flormelis lyst og luftigt i en skål med en elpisker i ca. 5-7 minutter.
Blend nødder og mandler i en blender eller foodprocessor, til de har konsistens som groft mel.
Bland nøddemel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en anden skål, og vend det i æggesnapsen til en ensartet dej.
Hæld dejen i formen, og bag nøddebunden i ovnen i 40 minutter. Afkøl kagen på en bagerist.
Smelt nougaten i en skål over vandbad. Pisk fløden til skum i en skål med en elpisker. Vend forsigtigt den smeltede nougat i flødeskummet.
Anret nøddebunden på et fad, og fordel nougatskummet på toppen. Drys med hasselnøddeflager og hakket chokolade, og sigt lidt flormelis over kagen lige før servering.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk