Nøddebrød med krydderier

25. februar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Det lækre nøddebrød med krydderier er bagt helt uden hvedemel, smør, æg og sukker, og det er både vegansk og glutenfrit. Til gengæld er det spækket med skønne nødder og mandler og sødet med rosiner og tranebær.

Bemærk
Bagetid: 40 minutter. Afkøling: Mindst 20 minutter, gerne natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160°. Halvér valnødderne, og rist dem med pinjekerner på en tør pande.
Vend mandelmel med krydderier, olivenolie og vand. Tilsæt ⅔ af rosiner, tranebær og ristede nødder, og vend til en samlet dej.
Smør en bageform med neutral olie, eller fór den med bagepapir. Hæld dejen i, og drys med resten af de tørrede frugter og nødder.
Bag nøddebrødet i ovnen i ca. 40 minutter, til det "knækker" i toppen. Afkøl, og lad det gerne stå og sætte sig til dagen derpå.
Drys med hakkede pistaciekerner, og skær ud i firkanter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar