Nøddebrød med krydderier
25. februar 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Det lækre nøddebrød med krydderier er bagt helt uden hvedemel, smør, æg og sukker, og det er både vegansk og glutenfrit. Til gengæld er det spækket med skønne nødder og mandler og sødet med rosiner og tranebær.
Bemærk
Bagetid: 40 minutter.
Afkøling: Mindst 20 minutter, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Halvér valnødderne, og rist dem med pinjekerner på en tør pande.
Vend mandelmel med krydderier, olivenolie og vand. Tilsæt ⅔ af rosiner, tranebær og ristede nødder, og vend til en samlet dej.
Smør en bageform med neutral olie, eller fór den med bagepapir. Hæld dejen i, og drys med resten af de tørrede frugter og nødder.
Bag nøddebrødet i ovnen i ca. 40 minutter, til det "knækker" i toppen. Afkøl, og lad det gerne stå og sætte sig til dagen derpå.
Drys med hakkede pistaciekerner, og skær ud i firkanter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk