Nøddebarer med peanutbutter
26. november 2018
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Nøddebarer er skønne til den søde eftermiddagstand, og denne variant med nødder, peanutbutter og chokolade smager lidt af snickers – det siger man ikke nej til!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Smelt olien sammen med honning og peanutbutter, og rør, til massen er ensartet. Mos bananen med en gaffel, og rør den i honningblandingen.
Bland de øvrige ingredienser godt, og rør dem sammen med honningblandingen til en tyk masse.
Pres blandingen ned i en bradepande med bagepapir. Laget skal være ca. 1 cm tykt. Det betyder ikke noget, hvis du ikke fylder bradepanden ud, for massen holder formen under bagningen.
Sørg dog for at presse massen godt sammen, for så holder barerne bedre formen, når de skal skæres ud.
Bag massen gylden og sprød i 30-35 minutter.
Lad den stå og køle af i 10 minutter, og fordel derefter chokoladeknapperne ud over den. Chokoladen smelter langsomt, og den kan smøres ud.
Skær massen ud i barer, når den er afkølet, og chokoladen næsten er størknet, Lad nøddebarerne køle helt af inden servering. Opbevar dem i en lufttæt beholder.
Tip!
Pak dem ind enkeltvis i papir, så er de nemme at have med på farten, når lækkersulten melder sig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk