Nigiri med laks, peberrod og karse
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Tag sushien ud af køleskabet, en halv times tid inden den skal spises. Så har sushien den helt rigtige temperatur.
Bemærk
Afkølingstid: 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl risene i koldt vand i 2-3 minutter. Hæld koldt vand og ris i en gryde, og bring det i kog. Kog risene i 10 minutter under låg.
Fordel risene på en bageplade beklædt med bagepapir. Rør risvinseddike, sukker og salt sammen, og vend det forsigtigt i risene.
Lad risene køle ned til stuetemperatur.
Skær laksen i tynde strimler på tværs af fibrene i kødet.
Saml risene til ovale stykker i tommelfingerstørrelse, og læg en lakseskive på hver. Pynt med fintrevet peberrod og karse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk