Nigiri med laks

1. juli 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Kog en stor portion ris, og hjemmelavet sushi. Nigiri-stykkerne er toppet med laks, karse og sprød sesam.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl risene i koldt vand, og afdryp i en sigte. Hæld de afdryppede ris og vand i en gryde, og kog risene under låg i ca. 10 minutter, til de er møre og let klistrede.
Hæld risene ud i et stort fad. Rør risvinseddike, sukker og salt sammen, og vend det forsigtigt rundt i risene med en træske. Lad risene køle af i fadet.
Saml risene i 12 små bunker, og form dem til tykke, ovale stykker – det er nemmest at gøre med våde fingre.
Bland misopasta med kogende vand, og rør det sammen med mayonnaise. Skær laksen i tynde strimler på tværs af fibrene.
Smør lidt misodip på risene, og læg en lakseskive ovenpå. Pynt med karse og sort sesam. Anret sushistykkerne på tallerkener, og servér evt. med wasabi, syltet ingefær og sojasauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar