New York cheesecake
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Denne cheesecake skal bages i ovnen og får en lækker, cremet konsistens, som slet ikke smager af ost. Servér gerne med frisk frugt eller bær.
Bemærk
Bagetid: 1 time. Hviletid: 5-6 timer i slukket ovn og derefter mindst 1 time i køleskabet.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Smør springformen med smør på siderne.
Knus kiksene fint, gerne i en foodprocessor. Smelt smørret ved svag varme, og bland det med kiksekrummerne.
Tryk kiksemassen godt sammen i bunden af bageformen, brug bagsiden af en ske.
Tænd ovnen på 175°.
Pisk flødeost og sukker sammen med en elpisker til en cremet masse. Tilsæt mælk, og pisk lidt mere.
Tilsæt æg 1 ad gangen, mens du pisker, men pisk kun, til de lige netop går i stykker. Pisk fraiche, vanilje og hvedemel i flødeostemassen.
Hæld flødeostemassen oven på kiksebunden i formen, og bag kagen i ovnen i 1 time.
Sluk så for ovnen, men lad kagen stå i den slukkede ovn i 5-6 timer! Sæt derefter kagen i køleskabet i mindst 1 time, så den er helt kold, når den serveres.
Tip!
Den langsomme afkøling i den slukkede ovn gør, at den færdigbagte kage ikke får så mange sprækker i overfladen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk