Nemme snebolde

28. november 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Marcipansneboldene forsvinder hurtigt fra konfektskålen, men heldigvis er det hyggeligt (og nemt) at lave dem selv.

Ingredienser

Udstyr

20 træspyd eller tandstikkere

Sådan gør du

Del marcipanen i ca. 20 lige store stykker, og tril dem til kugler. Lad marcipankuglerne tørre en times tid.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn i en høj skål.
Stik et træspyd eller en tandstikker i hver marcipankugle, og vend dem i chokoladen. Stik f.eks. træspyddene ned i en lille papkasse, et par store kartofler eller en skål med sukker, så de kan stå oprejste, imens chokoladen sætter sig. Lad dem stå, til chokoladen er helt størknet.
Kør flormelis i en kaffekværn eller en minihakket, til det bliver helt pulveriseret (kan udelades, men det giver et pænere færdigt resultat).
Fjern tandstikkerne, og vend kuglerne i æggehvide og dernæst flormelis.
Strø lidt flormelis ud på f.eks. et stykke bagepapir, og lad de færdige snebolde ligge her og tørre. Opbevar dem derefter i en lufttæt beholder på et køligt sted.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar