Nemme snebolde
28. november 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Marcipansneboldene forsvinder hurtigt fra konfektskålen, men heldigvis er det hyggeligt (og nemt) at lave dem selv.
Ingredienser
Udstyr
20 træspyd eller tandstikkere
Sådan gør du
Del marcipanen i ca. 20 lige store stykker, og tril dem til kugler. Lad marcipankuglerne tørre en times tid.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn i en høj skål.
Stik et træspyd eller en tandstikker i hver marcipankugle, og vend dem i chokoladen. Stik f.eks. træspyddene ned i en lille papkasse, et par store kartofler eller en skål med sukker, så de kan stå oprejste, imens chokoladen sætter sig. Lad dem stå, til chokoladen er helt størknet.
Kør flormelis i en kaffekværn eller en minihakket, til det bliver helt pulveriseret (kan udelades, men det giver et pænere færdigt resultat).
Fjern tandstikkerne, og vend kuglerne i æggehvide og dernæst flormelis.
Strø lidt flormelis ud på f.eks. et stykke bagepapir, og lad de færdige snebolde ligge her og tørre. Opbevar dem derefter i en lufttæt beholder på et køligt sted.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk