Nemme morgenboller

23. februar 2023 af .

Foto: Stine Christiansen

Rør hurtigt dejen sammen med en gaffel, og lad den overnatte på køl. Næste morgen skal dejen blot hakkes ud i rustikke boller og bages ved høj varme.

Bemærk
Hævetid: Mindst 8 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en røreskål. Tilsæt vand, og rør rundt med en gaffel eller grydeske, til gæren er opløst. Tilsæt yoghurt og honning, og rør sammen.
Tilsæt manitobamel og salt, og rør dejen sammen, til den er ensartet og har konsistens som tyk havregrød. Dejen skal blot røres sammen og ikke æltes.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 8 timer (natten over).
Tænd ovnen på 250°, og lad en bageplade blive varm i ovnen.
Hæld den kolde dej ud på et meldrysset bord. Drys lidt mel over dejen, så den ikke klistrer. Hak dejen ud i 10 rustikke stykker med en kniv eller en dejskærer. Rør så lidt som muligt ved dejen, så den bevarer luftigheden.
Spænd dejstykkerne lidt op ved at skubbe dejkanterne ind under bollen vha. dejskæreren. Løft dejstykkerne over på et stykke bagepapir.
Træk bagepapiret over på den varme bageplade. Bag bollerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og har fået en flot skorpe. Afkøl dem på en bagerist inden servering.

Tip!

Manitobamel har en god bageevne pga. det høje indhold af protein, der gør bagværket luftigt med en sprød skorpe.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar