Nemme fuglereder med mokkaskum og mørk chokolade
24. februar 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Sød marengs og letbittert mokkaskum er den perfekte kombination, når der skal lidt lækkert på bordet til eftermiddagskaffen. Køb bundene færdige, så har du desserten klar på 0,5.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak den mørke chokolade fint, og smelt den i en skål over vandbad.
Smør et tyndt lag smeltet chokolade ud på hver marengsbund. Sæt marengsbundene på køl i 5 minutter, til chokoladen er størknet.
Hæld fløde, kakao, kaffepulver og flormelis i en skål, og pisk det til blødt skum med en elpisker.
Rist mandelflagerne let gyldne på en tør pande. Hak den mørke chokolade groft, eller høvl den i store spåner.
Fyld marengsbundene op med mokkaskum, og pynt med ristede mandelflager og chokoladespåner. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk