Nemme fladbrød
30. marts 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Brødene er med bagepulver og natron og skal derfor ikke hæve, men bare på panden med det samme.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør mel, bagepulver, natron, spidskommen og salt sammen i en skål. Tilsæt olie, vand og yoghurt, og ælt dejen sammen, til den er ensartet.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 6 stykker. Form dejstykkerne til runde boller, og rul dem tyndt ud med en kagerulle i 2-3 mm's tykkelse.
Varm lidt olie op i en pande, og steg et fladbrød ad gangen ved høj varme i ca. ½ minut, til det får mørke pletter på den ene side. Vend brødet, og steg det færdigt på den anden side. Gentag med resten af dejen. Hold fladbrødene lune under et rent klæde indtil servering.
Tip!
Fyld fladbrødene med f.eks. snittet salat, krydret kød og en god dressing eller tzatziki.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk