Nemme burgerboller

10. maj 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Det er ikke svært at lave dine egne lette og luftige burgerboller med en blød skorpe. Følg opskriften her, og få samtidig et tip til, hvordan de hjemmebagte burgerboller får den karakteristiske flade form.

Bemærk
Hæve- og bagetid i alt: Ca. 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gær i vandet, og tilsæt salt. Pisk æg og sukker, til det er luftigt og skummende. Hæld det i vandet sammen med ⅔ af hvedemelet, og ælt dejen godt sammen. Tilsæt smør lidt ad gangen.
Ælt resten af melet i lidt efter lidt, og ælt dejen blank og glat, gerne på en røremaskine, i 10-15 minutter. Dejen skal hænge sammen, men være blød og lind. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 2 timer.
Ælt dejen hurtigt igennem på et bord, og brug meldryssede hænder til at forme 12-14 boller.
Dyp oversiden af bollen i en skål med vand og dernæst i en skål eller tallerken med sesamfrø. Fordel bollerne på 2-3 bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve under et fugtigt viskestykke i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Læg en bageplade eller et skærebræt over viskestykket, og pres forsigtigt bollerne flade. Fjern presset, og lad bollerne hæve i yderligere 20 minutter.
Bag én plade ad gangen i ca. 15 minutter, til bollerne er gennembagte og lysebrune. Lad dem afkøle på en bagerist under et let fugtigt viskestykke, så overfladen bliver blød og lækker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar