Nem tiramisu i glas
6. marts 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En eminent dessertklassiker, som uden tvivl vil vække begejstring omkring bordet. Heldigvis kan du hurtigt bikse den sammen!
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Lad den friskbryggede kaffe køle af. Bland kaffe, marsala og cognac sammen i en skål.
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab vaniljekornene ud. Del æggene i blommer og hvider i hver sin skål. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt med en elpisker. Vend mascarpone i æggesnapsen.
Pisk æggehvider helt stive med en elpisker, og vend dem forsigtigt i mascarponecremen med en dejskraber ad flere omgange.
Bræk ladyfingers i mindre stykker, så de passer til størrelsen på dine portionsglas. Dyp hver ladyfinger i kaffeblandingen, og fordel ladyfingers og mascarponecreme lagvis i 6 portionsglas. Slut af med mascarponecreme på toppen. Sæt glassene på køl i mindst 4 timer.
Sigt et tæt lag kakaopulver over desserterne lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk