Nem solbærmarmelade

Så snart de er plukket, er det meste af dit arbejde gjort, for denne enkle solbærmarmelade tager ikke mange minutter at koge.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl bærrene grundigt, og fjern alle kviste og blade.
Hæld bær og vand i en gryde, og kog det sammen i 10 minutter. Fjern indimellem skum med en grydeske.
Bland 2 tsk. af sukkeret sammen med melatin. Hæld resten af sukkeret i gryden, og kog det sammen med marmeladen i 2 minutter.
Tilsæt melatinblandingen, og rør rundt i 1 minut.
Tag marmeladen af varmen, og hæld den i rene syltetøjsglas.

Tip!

Syltetøjsglas kan både være nykøbte patentglas, gammeldags syltekrukker og genbrugte syltetøjsglas med skruelåg. Det vigtige er, at glas (og låg) er grundigt rengjorte, skoldede med kogende vand, og evt. skyllet med atamon. Det er en god idé at lukke låget til, mens marmeladen er varm, så dannes der et vakuum i glasset, der sørger for, at marmeladen holder endnu længere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
28. oktober 2019 af .

Foto: Inge Skovdal, skovdalnordic.com

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar