Nem snickers-tærte
15. november 2018
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Uimodståelig snickers-tærte med sprød bund, blød midte af flødekaramel og en topping af chokoladeganache. Der gemmer sig selvfølgelig også små overraskelser af knasende peanuts imellem lagene. Mums!
Bemærk
Køletid: Mindst 2 timer
Ingredienser
Udstyr
1 rund tærteform, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du
Blend peanuts til groft nøddemel i en blender, og hæld det i en skål. Blend kiks til krummer, og bland dem med nøddemelet.
Smelt smørret i en gryde, og rør det i nødde-kikse-blandingen. Fordel massen i tærteformen, og tryk den godt sammen med fingrene. Sæt bunden på køl, mens du laver fyldet.
Varm forsigtigt karameller og fløde i en tykbundet gryde, indtil karamellerne er smeltet, og massen er ensartet. Tilsæt salt.
Fordel karamelmassen oven på kiksebunden, og drys peanuts udover. Sæt tærten tilbage på køl.
Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål.
Bring langsomt piskefløde i kog, og hæld den over chokoladen. Rør energisk i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en smuk, blank overflade.
Fordel ganachen ovenpå karamellaget, og lad den sætte sig i køleskabet i mindst 2 timer. Pynt med chokoladespåner, peanuts og flagesalt, inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk