Nem og sund banankage
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Nina Malling
Denne kage smager præcis, som en banankage kan, skal og bør – og så er den endda til den sunde side.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og beklæd bunden af en springform med bagepapir. Smør siderne af formen.
Blend mandlerne til fint mel i en foodprocessor. Udsten dadlerne, og blend dadler og smør sammen med mandelmelet i foodprocessoren, til det bliver til en klistret masse.
Tilsæt herefter bananer, æg, bagepulver, vaniljepulver og salt. Blend igen, til massen er jævn.
Hak chokoladen groft, og rør i dejen. Fordel kagedejen i formen.
Skræl bananerne, skær dem i skiver, og pynt overfladen med bananskiver.
Bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter, indtil overfladen er gylden, og kagen er gennembagt.
Tip!
Lad gerne kagen køle af natten over i køleskabet, det bliver smagen kun bedre af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk banankage med chokolade
Powered by Froala Editor