Nem og sund banankage

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

Denne kage smager præcis, som en banankage kan, skal og bør – og så er den endda til den sunde side.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og beklæd bunden af en springform med bagepapir. Smør siderne af formen.
Blend mandlerne til fint mel i en foodprocessor. Udsten dadlerne, og blend dadler og smør sammen med mandelmelet i foodprocessoren, til det bliver til en klistret masse.
Tilsæt herefter bananer, æg, bagepulver, vaniljepulver og salt. Blend igen, til massen er jævn.
Hak chokoladen groft, og rør i dejen. Fordel kagedejen i formen.
Skræl bananerne, skær dem i skiver, og pynt overfladen med bananskiver.
Bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter, indtil overfladen er gylden, og kagen er gennembagt.

Tip!

Lad gerne kagen køle af natten over i køleskabet, det bliver smagen kun bedre af.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar