Nem nøddemazarintærte
26. december 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Med hjælp fra en færdigkøbt rulle tærtedej og en pose ristet nøddemix kan du trylle en saftig og marcipanmættet tærte frem uden at få sved på panden.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform med løs bund, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Tag tærtedejen ud af emballagen, og beklæd tærteformen med dejen, så den dækker bund og kanter. Sæt tærtebunden i fryseren, mens du laver fyldet.
Bland groftrevet marcipan og sukker sammen i en skål. Tilsæt det bløde smør, og rør det sammen. Tilsæt æg, og pisk mazarinmassen sammen. Rør mandelmelet i.
Tag tærtebunden ud af fryseren, og fordel mazarinmassen heri i et jævnt lag. Bag tærten i ovnen i 25 minutter, til den er let gylden og næsten gennembagt. Tag den ud, og sæt den på en rist.
Kom smør, sukker, honning og nøddeblanding i en gryde, og kog massen op. Tag gryden af varmen, og fordel nøddefyldet på tærten. Skru ovntemperaturen op på 200°, og bag tærten i yderligere 5-7 minutter, til tærten er gylden, og nøddefyldet bobler. Afkøl kagen på en rist.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Dekorér tærten med den smeltede chokolade, og pynt med rød skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på mazarinkage
Powered by Froala Editor