Nem løgtærte med ost
7. januar 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Her får du løg, ost og krydderier i skøn forening. Den sprøde salat med pærer og valnødder giver en god og frisk kontrast til den fyldige tærte.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg tærtedejen i formen, så den dækker bund og kant.
Pil løg og rødløg, og skær dem i tynde skiver. Steg løgene på en pande med smør ved middel varme i ca. 3 minutter.
Tilsæt sukker, eddike, rosmarin og timian, og lad løgene småstege i yderligere 2-3 minutter. Krydr med salt og peber.
Fordel løgene i bunden af tærten. Smuldr mozzarellaosten, og fordel den mellem løgene.
Pisk æg, fløde, mælk og sennep sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over løgene, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden.
Skyl og tør salaten. Skyl pærerne, og skær dem i tynde skiver. Pisk olie, eddike, sennep og honning sammen i en salatskål, og smag til med salt og peber.
Vend dressingen sammen med salat og pærer. Knus valnødderne, og drys dem over salaten. Servér salaten sammen med tærten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk