Nem islagkage med chokolade

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

En nem islagkage med den lækreste marengsbund og et skønt fyld af chokolade, det er, hvad du kan servere, hvis du følger denne lækre opskrift.

Bemærk
Frysetid: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og sæt ringen fast, så papiret holdes på plads. Smør formen godt med smør.
Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis, og pisk fortsat, til hviderne er helt stive.
Hak valnødderne, gerne i en minihakker, og vend dem forsigtigt i æggehviderne sammen med bagepulver og vaniljekorn.
Fordel marengsmassen i springformen. Bag bunden i ovnen ved 180° i 20 minutter. Afkøl bunden helt. Rengør formen, og læg bunden tilbage i den.
Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad. Pisk æggeblommer og sukker hvidt, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i under piskning.
Pisk fløden til skum, og vend ⅓ af flødeskummet i chokoladeblandingen. Vend blandingen forsigtigt tilbage i resten af flødeskummet.
Fordel chokoladecremen over marengsbunden i springformen. Dæk med husholdningsfilm, og stil islagkagen i fryseren i mindst 4 timer eller natten over.
Flyt islagkagen fra fryser til køleskab 30 minutter inden servering.
Pynt med hakket chokolade og frysetørret bærstøv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar