Nem islagkage med chokolade
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
En nem islagkage med den lækreste marengsbund og et skønt fyld af chokolade, det er, hvad du kan servere, hvis du følger denne lækre opskrift.
Bemærk
Frysetid: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og sæt ringen fast, så papiret holdes på plads. Smør formen godt med smør.
Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis, og pisk fortsat, til hviderne er helt stive.
Hak valnødderne, gerne i en minihakker, og vend dem forsigtigt i æggehviderne sammen med bagepulver og vaniljekorn.
Fordel marengsmassen i springformen. Bag bunden i ovnen ved 180° i 20 minutter. Afkøl bunden helt. Rengør formen, og læg bunden tilbage i den.
Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad. Pisk æggeblommer og sukker hvidt, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i under piskning.
Pisk fløden til skum, og vend ⅓ af flødeskummet i chokoladeblandingen. Vend blandingen forsigtigt tilbage i resten af flødeskummet.
Fordel chokoladecremen over marengsbunden i springformen. Dæk med husholdningsfilm, og stil islagkagen i fryseren i mindst 4 timer eller natten over.
Flyt islagkagen fra fryser til køleskab 30 minutter inden servering.
Pynt med hakket chokolade og frysetørret bærstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk