Nem gulerodskage

Gulerodskage er en ægte klassiker og manges favoritkage. Den er krydret og svampet, og så er den så nem at lave, at det næsten ikke kan betale sig at lade være.

Ingredienser

Udstyr

en bradepande, 20 x 25 cm

Sådan gør du

Del æggene i hvider og blommer. Smelt smørret.
Pisk æggeblommerne sammen med brun farin, og rør smørret i til en ensartet masse.
Bland mel, bagepulver, kanel, natron, salt og nellike sammen, og rør det i dejen.
Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern. Hak nødderne. Vend gulerødder og valnødder i.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
Fordel dejen i en smurt bradepande, og bag kagen i en 175° varm ovn i 45 minutter.
Lad kagen afkøle. Drys med sigtet flormelis, og servér kagen i firkantede stykker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
10. august 2018 af .

Foto: Lars Ranek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar