Nem gulerodskage

Gulerodskage er en ægte klassiker og manges favoritkage. Den er krydret og svampet, og så er den så nem at lave, at det næsten ikke kan betale sig at lade være.

Nem gulerodskage
0-30 min.

(0)

10. august 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Lars Ranek

Ingredienser

personer
æg
4
smør
200 g
brun farin
300 g
hvedemel
250 g
bagepulver
2 tsk.
stødt kanel
2 tsk.
natron
1 tsk.
salt
½ tsk.
stødt nellike
1 knsp.
gulerødder
350 g
valnøddekerner
50 g

Til servering

flormelis
1 spsk.

Udstyr

  • en bradepande, 20 x 25 cm

Sådan gør du

Del æggene i hvider og blommer. Smelt smørret.
Pisk æggeblommerne sammen med brun farin, og rør smørret i til en ensartet masse.
Bland mel, bagepulver, kanel, natron, salt og nellike sammen, og rør det i dejen.
Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern. Hak nødderne. Vend gulerødder og valnødder i.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
Fordel dejen i en smurt bradepande, og bag kagen i en 175° varm ovn i 45 minutter.
Lad kagen afkøle. Drys med sigtet flormelis, og servér kagen i firkantede stykker.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'