Nem grøntsagstærte til frokost
18. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
En grøntsagstærte er nem og billig hverdagsmad, som egner sig perfekt til både frokost og aftensmad. Prøv denne lette opskrift på grøntsagstærte med romanescokål og pinjekerner.
Ingredienser
Udstyr
fire små tærteforme eller ovnfaste portionsfade
Sådan gør du
Pil rødløgene, og skær dem i skiver. Steg dem i olie<br />
i ca. 5 minutter, til de er bløde. Skyl og hak persillen.
Del kålen i små buketter, og kog den i ca. 3 minutter. Afkøl den straks i koldt vand, og lad den dryppe af.
Pil hvidløget, og pres det. Pisk hvidløg, æg, fromage frais, mælk, sennep, salt, peber og chili sammen.
Tænd ovnen på 190°. Smør formene. Læg 3-4 buketter kål i hver, drys løg og persille over, og hæld æggemassen på, så det når næsten op til kanten. Drys med pinjekerner.
Bag de små tærter i ovnen på næstnederste rille, til æggemassen er stivnet og let gylden efter 15-20 minutter. Servér tærterne lune eller helt kolde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk