Nem dessert med jordbær og hindbær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Desserten minder lidt om en italiensk tiramisu med ladyfingers og mascarpone, men likøren er skiftet ud med en frisk myntesirup, og hele herligheden er blandet sammen med friske bær.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland sukker og vand i en kasserolle, og kog det i 10-15 minutter, til konsistensen er som tyk sirup. Hak myntebladene fint, og vend dem i siruppen.
Bræk ladyfingers i mindre stykker, og læg dem i en skål. Hæld myntesiruppen over, og lad det trække i 15 minutter, til kagerne er helt bløde.
Pisk æggeblommer og rørsukker hvidt med en elpisker. Rør mascarpone i med en ske. Pisk fløden til skum, og vend den i mascarponecremen.
Mos hindbærrene med en gaffel, og skær jordbærrene i mindre stykker.
Rør bløde ladyfingers, mascarponecreme, hindbær og jordbær sammen med en elpisker, til massen er flot lyserød. Servér desserten i glas.
Tip!
Ladyfingers er sprøde og aflange italienske kager, som kan købes i velassorterede supermarkeder. De kaldes også savoiardi.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk