Nem cheeseburger med chilimayo og tomatsalsa
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Cheeseburgeren er et must på fastfood-menukortet. Giv den et skud chilimayo og avocadocreme, og dine smagsløg vil takke dig.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør mayonnaise, ketchup og chilisauce sammen i en lille skål.
Skyl tomaterne, og skær dem i tern. Pil rødløget, og hak det groft. Rør tomat, rødløg og ketchup sammen i en skål.
Flæk avocadoerne med en kniv, og fjern stenen. Tag avocadokødet ud med en ske, og mos det med en gaffel. Krydr med citronsaft, salt og peber.
Form oksekødet til bøffer, og krydr med salt og peber. Steg bøfferne i lidt olie på en pande i 3-5 minutter på hver side.
Læg 1 skive ost på hver bøf, mens den er varm, så osten smelter let.
Lun burgerbollerne, og flæk dem. Skyl hjertesalat og babyspinat, og snit det groft. Skyl agurken, og skær den i skiver.
Smør bollerne med chilimayo, og læg dem sammen med salat, tomatsalsa, bøf, agurk og avcadocreme. Servér dem straks.
Tip!
Brioche stammer fra Frankrig. Det er et smørholdigt brød med en fin, blød krumme og en gylden overflade. Find brioche-burgerbollerne i velassorterede supermarkeder, bag dem selv, eller brug almindelige burgerboller i stedet for.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk