Nem agurkesushi med laks og pikantost

1. august 2023 af .

Foto: Tia Borgsmidt

Det er sjovt og nemt at lave agurkesushi. Servér stykkerne som friske appetizers, og husk spisepinde og godt med soja.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl agurkerne, og skræl dem i 6-8 aflange tynde agurkestrimler med en god tyndskræller eller et mandolinjern. Læg agurkestrimlerne på køkkenrulle, så de lapper ind over hinanden med ca. 2 mm, så du får en slags agurkeplade.
Læg et stykke køkkenrulle over agurkepladen, og tryk let ned, så overskydende vand fra agurkerne presses væk. Lad agurkestrimlerne trække under køkkenrulle i ca. 5 minutter. Fjern køkkenrulle, og læg agurkespladen på et stykke husholdningsfilm.
Smør et tyndt lag pikantost på agurkepladen, og fordel røget laks ovenpå. Skyl og hak forårsløg, og fordel dem godt på laksen. Krydr med salt og peber.
Rul agurkepladen i husholdningsfilmen stramt og fast til en rulle. Lad rullen ligge på køl i 5-10 minutter.
Skær rullen i stykker med en skarp kniv. Drys lidt sesam på toppen af hvert stykke agurkesushi, og servér med sojasauce.

Tip!

Du kan også lægge et lille stykke avocado inden i sushien. Skal retten mætte mere, kan du også supplere med kogte, afkølede sushiris i rullerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar