Nem agurkesushi med laks og pikantost
1. august 2023
af
Rikke Larsen.
Foto: Tia Borgsmidt
Det er sjovt og nemt at lave agurkesushi. Servér stykkerne som friske appetizers, og husk spisepinde og godt med soja.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl agurkerne, og skræl dem i 6-8 aflange tynde agurkestrimler med en god tyndskræller eller et mandolinjern. Læg agurkestrimlerne på køkkenrulle, så de lapper ind over hinanden med ca. 2 mm, så du får en slags agurkeplade.
Læg et stykke køkkenrulle over agurkepladen, og tryk let ned, så overskydende vand fra agurkerne presses væk. Lad agurkestrimlerne trække under køkkenrulle i ca. 5 minutter. Fjern køkkenrulle, og læg agurkespladen på et stykke husholdningsfilm.
Smør et tyndt lag pikantost på agurkepladen, og fordel røget laks ovenpå. Skyl og hak forårsløg, og fordel dem godt på laksen. Krydr med salt og peber.
Rul agurkepladen i husholdningsfilmen stramt og fast til en rulle. Lad rullen ligge på køl i 5-10 minutter.
Skær rullen i stykker med en skarp kniv. Drys lidt sesam på toppen af hvert stykke agurkesushi, og servér med sojasauce.
Tip!
Du kan også lægge et lille stykke avocado inden i sushien. Skal retten mætte mere, kan du også supplere med kogte, afkølede sushiris i rullerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk