Nem æblekage med sprød kanelsukker-topping
20. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Servér gerne æblekagen lun og nybagt med en god skefuld cremefraiche eller en kugle vaniljeis.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Smør bageformen med lidt smør, og beklæd den med bagepapir.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, farin, olie og æg cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt kærnemælk, og rør det ud i dejen. Bland mel, natron og salt, og vend det i dejen, til den er ensartet og uden klumper.
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i helt tynde både. Skær æblebådene i halve. Vend æblebådene i dejen, og fordel dejen i formen.
Smelt smørret, rør det sammen med rørsukker og kanel, og fordel blandingen over dejen i et jævnt lag.
Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen let på en bagerist.
Servér æblekagen lun eller afkølet med et drys flormelis og cremefraiche.
Tip!
Skal kagen være endnu mere saftig, kan du komme æblemos/æblegrød i dejen. Servér også kagen med flødeskum eller vaniljeis, hvis du foretrækker det over cremefraiche.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk