Nem æblekage med sprød kanelsukker-topping

20. september 2022 af .

Foto: columbus leth

Servér gerne æblekagen lun og nybagt med en god skefuld cremefraiche eller en kugle vaniljeis.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Smør bageformen med lidt smør, og beklæd den med bagepapir.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, farin, olie og æg cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt kærnemælk, og rør det ud i dejen. Bland mel, natron og salt, og vend det i dejen, til den er ensartet og uden klumper.
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i helt tynde både. Skær æblebådene i halve. Vend æblebådene i dejen, og fordel dejen i formen.
Smelt smørret, rør det sammen med rørsukker og kanel, og fordel blandingen over dejen i et jævnt lag.
Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen let på en bagerist.
Servér æblekagen lun eller afkølet med et drys flormelis og cremefraiche.

Tip!

Skal kagen være endnu mere saftig, kan du komme æblemos/æblegrød i dejen. Servér også kagen med flødeskum eller vaniljeis, hvis du foretrækker det over cremefraiche.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar