Nem æblekage med kanel

En saftig og dekorativ æblekage, som er nem at tilberede. Skær den ud i store stykker, og servér den med cremefraiche og en varm kop te.

Bemærk
Bagetid: Ca. 35 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180º. Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker. Smelt smørret, og rør det i æggemassen.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i dejen. Rør godt med en ske, til dejen er jævn og glat.
Skræl æblet, skær det i små tern, og vend dem i dejen med en ske.
Smør springformen, og hæld dejen i formen.
Skær æblerne i tynde både, og fordel dem i et tæt mønster oven på dejen. Bland kanel og sukker og drys det over kagen i et jævnt lag.
Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter – tjek med en strikkepind el.lign., at den er gennembagt.
Servér gerne kagen, mens den endnu er lun. Byd vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
15. august 2019 af .

Foto: Joachim Wichmann, wichmann+bendtsen photography

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar