Nem æblekage med kanel

19. september 2021 af .

Foto: STINE CHRISTIANSEN

En saftig og dekorativ æblekage, som er nem at tilberede. Skær den ud i store stykker, og servér den med cremefraiche og en varm kop te.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180º. Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker. Smelt smørret, og rør det i æggemassen.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i dejen. Rør godt med en ske, til dejen er jævn og glat.
Skræl æblet, skær det i små tern, og vend dem i dejen med en ske. Smør springformen, og hæld dejen i formen.
Skær æblerne i tynde både, og fordel dem i et tæt mønster oven på dejen. Bland kanel og sukker og drys det over kagen i et jævnt lag.
Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter – tjek med en strikkepind el.lign., at den er gennembagt.
Servér gerne kagen, mens den endnu er lun. Drys med sigtet flormelis lige før servering. Byd vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste æblekage

Når æbletræerne (eller supermarkedet) bugner med æbler, er det bare om at give sig i kast med at bage en svampet æblekage. Vi tør næsten vædde med, at du allerede har resten af ingredienserne i køkkenskabene. 

Se også: Klassisk æblegrød med vanilje og fløde

Æbler i sæson

Herhjemme kan æbler fås året rundt, men der er højsæson for de dejlige frugter i efteråret. Der er forskel på, hvornår du kan høste de forskellige sorter, men de fleste er modne mellem august og november. 

Hvilken sort skal jeg vælge?

Der er stor forskel i smag og konsistens alt efter, hvilken æblesort du vælger. Der findes tusindvis af sorter, så det er umuligt at vælge alle. Der skelnes mellem spiseæbler og madæbler. Madæbler er ofte store, lidt syrlige og faste i kødet. Spiseæbler er sødere. Begge æbler kan bruges i kagen her, da de syrlige æbler får sødme fra sukker og kanel. Er du til en meget sød kage, kan du med fordel vælge nogle søde æblesorter. Vi har listet nogle af dem her:

Syrlige æblesorter: 

  • Belle boskoop
  • Pigeon
  • Guldborg
  • Ingrid marie
  • Gråsten
  • Bramley

Søde æblesorter:

  • Royal Gala
  • Pink Lady
  • Golden Delicious
  • Cox orange
  • Cox pomona
  • Rød ananas

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar