Nektarinkage på sprød butterdejsbund

26. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

En nem og fristende sommerkage med nektariner. Du kan også lave den med andre frugter eller søde bær. Smør et lag af flødeskum og cremefraiche på bunden, så kagen bliver dejligt frisk.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°, og beklæd en bageplade med bagepapir. Lad butterdejspladerne tø op på køkkenbordet i 15-20 minutter. Læg butterdejspladerne på bagepladen ved siden af hinanden med overlap, og tryk dem sammen til en firkant på ca. 30 x 30 cm.
Ombuk kanten 1 cm hele vejen rundt, så kanten er tykkere end bunden. Prik bunden med en gaffel.
Pensl bunden og kanterne med sammenpisket æg. Drys hele bunden med flormelis. Bag bunden sprød og gylden i ovnen i 20-25 minutter. Lad bunden køle af.
Pisk fløden til skum, og rør cremefraiche i. Riv skallen fint af citronen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend citronskal, flormelis og vaniljekorn i flødecremen. Fordel cremen på tærtebunden.
Skær nektarinerne i smalle både, læg dem tæt oven på cremen, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar