Nasi goreng med æg
1. juni 2018
af
Christian Bitz.
Foto: Line Falck
Der er lige så mange grøntsager, som der er ris i denne ret, og med et blødkogt æg får du også godt med proteiner, som gør dig mæt.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilien, og skær den i tynde skiver. Skræl ingefæren, og hak den fint.
Steg løg, hvidløg, chili og ingefær i olie på en pande, til løgene er klare. Tilsæt svampene, og lad dem stege med i 5-6 minutter, til de får farve. Tilsæt de kogte ris, og lad dem stege med, til de er let gyldne. Vend ofte rundt i risene.
Skyl sugarsnaps, og lad dem stege med på panden, til de er møre. Smag retten til med sojasauce.
Bring en gryde med vand i kog. Sænk æggene ned i gryden, og kog dem i 4 minutter, til de er blødkogte. Lad æggene afkøle lidt, og pil dem.
Anret de stegte ris i dybe tallerkener, og placér et æg ovenpå. Drys med plukket koriander, og servér med sojasauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk