Napoleonskager med rabarberkompot

Napoleonskage er en vidunderlig klassiker med luftige butterdejsbunde fyldt med rabarberkompot og hjemmelavet vaniljecreme. Butterdejsbunde lyder måske svært, men denne opskrift guider dig nemt igennem.

Bemærk
Hviletid: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl rabarberne, og skær det nederste stykke af. Snit dem i stykker på ca. 2 cm. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og -stang i en gryde. Lad rabarberne simre i 20 minutter. Smag til med sukker. Fjern vaniljestangen, og hæld kompotten i et glas eller en skål.
Sigt mel og salt i en stor skål. Smuldr smørret i melet med fingrene, til det ligner grove brødkrummer. Saml dejen med citronsaft og vand. Ælt, til dejen er sammenhængende og glat. Pak den i plastfolie, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
Læg dejen på et meldrysset bord, og rul den ud til ca. 30 x 50 cm. Læg smørret midt på den ene halvdel af dejen. Tryk det ud til en firkant på ca. 23 x 23 cm med kagerullen, men lad der være 2 cm uden smør langs kanterne. Fold den smalle kant på den korte side ind over smørret, og fold derefter den anden halvdel af dejen over. Pres let sammen. Nu er smørret lukket inde i dejen.
Rul dejen ud til et rektangel. Pas på, der må ikke gå hul på dejen. Fold en tredjedel af rektanglet ind til midten, og fold derefter den anden tredjedel over. Lad dejen hvile i 15 minutter. Gentag denne proces i alt 6 gange.
Rul efter de 6 gange dejen ud til et rektangel på 60 x 30 cm, og skær det i 12 ens rektangler med en skarp kniv, så kanterne bliver helt lige. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg et stykke bagepapir over og en anden bagerist ovenpå, så dejen ikke hæver for meget op. Bag dem ved 200° i 10 minutter, skru ned til 190°, og bag videre i 10 minutter. De skal være gyldne, når de er færdige. Lad dem køle af på en bagerist.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bring halvdelen af fløden, vaniljekorn og -stang i kog i en tykbundet gryde.
Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse, til det er lyst og skummende. Pisk lidt ad gangen den kogende fløde i æggeblandingen. Hæld det tilbage i gryden, og pisk cremen ved svag varme, indtil den begynder at tykne. Den må endelig ikke koge! Fjern vaniljestangen, og lad cremen køle noget af. Pisk resten af fløden, og vend den forsigtigt i cremen.
Læg 6 stykker butterdej på et bræt. Spred et lag rabarberkompot på hver. Dæk derefter med 2-3 cm creme.
Sigt flormelis i en skål. Smelt ribsgeléen i en lille gryde, tag den af varmen, og pisk flormelissen i. Smør glasuren på de 6 andre stykker butterdej, og læg dem ovenpå cremen. Sæt dem på køl, til de skal serveres.

Tip!

Det er et stort arbejde at lave butterdej, men resultatet er fantastisk. Du kan dog også købe en færdig butterdej, men det smager ikke nær så godt som den hjemmelavede.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
11. februar 2019 af .

Foto: Lars Ranek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar